La trobada tindrà lloc a Tàrrega i es preveu que arreplegui a unes 13.000 persones.

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) organitzarà l’any 2017 una Macrotrobada que vol reunir tots els infants i joves que participen de l’escoltisme i el guiatge al nostre país.

El diumenge 26 d’octubre de 2014 es va escollir Tàrrega com a ciutat acollidora de la trobada, per davant de les altres dues ciutats candidates, Vic i Manresa. L’elecció la van fer la comissió “Quelcom es cou”, que fa temps que treballa en la trobada, i altres membres de MEG a la seu central de l’entitat, a Valldoreix.

Prèviament, les tres ciutats candidates van exposar els seus projectes, en què les qüestions clau eren disposar d’infraestructures, transports i teixit associatiu suficient per acollir un gran volum de persones.

La candidatura de Tàrrega l’impulsa l’Agrupament Escolta i Guia Mestre Güell – Roger de Llúria, i compta amb el suport de la Demarcació Nord-Occidental de MEG, que engloba els agrupaments escoltes i guies de les comarques lleidatanes i la Franja; així com de l’Ajuntament de la ciutat -que ha ofert facilitats en qüestions logístiques i d’infraestructures- i d’altres entitats i associacions locals que s’han ofert a col·laborar en l’organització.