El 29 i 30 d’abril del 2017, se celebrarà a Tàrrega la trobada general d’escoltes i guies de Catalunya. Serà un esdeveniment especial i únic; la trobada més gran de l’escoltisme i el guiatge català que s’hagi fet mai. Necessitàvem un nom per aquest gran projecte…

Buscàvem un nom que transmetés la singularitat de l’esdeveniment, no valia un nom qualsevol que servís per una altra trobada, sinó un nom que només aquesta trobada pogués tenir. Un nom que s’identifiqués fàcilment dins del moviment i que els escoltes i les guies d’arreu el sentissin familiar i propi. Un nom que sonés català, de la nostra llengua. Un nom que ens ajudés a sentir-nos part del projecte i que, alhora, ens permetés donar-lo a conèixer cara enfora.

Un nom provinent de «jamboree», o sigui, una trobada on hi estan convidats tots els escoltes i guies d’un territori (en el nostre cas, Catalunya), era idoni. Faltava donar-li un toc identitari, del país… i vam decidir catalanitzar la paraula; d’aquí va néixer el nom que tant esperàvem: la Jamborinada.

El nom es va presentar al darrer Comissariat General de 17 de gener i ha estat acollit amb entusiasme.

I ara què? Ara ve l’etapa més intensa per tal que el projecte esdevingui un èxit. L’equip Jamborinada ja està treballant, organitzat en diferents comissions: logística, difusió, activitats, administració i coordinació. Però es necessiten moltes mans i ments, així que si ets cap, excap, pare, mare, equip territorial, amic/ga o família i vols participar de l’organització de la Jamborinada, escriu a organitzacio@jamborinada.cat explicant en quina comissió t’agradaria participar.