Dissabte 30 d’abril el moviment escolta va fer una nova demostració de força per poder activar el compte enrere per la Jamborinada i presentar les xarxes socials, el vídeo i la web de la trobada d’escoltes i guies més gran de Catalunya.

El hashtag #jamborinada va estar present a totes les xarxes socials, on no paraven d’arribar fotos de les diferents branques dels agrupaments d’arreu del territori estirant amb força una corda de fulards per fer possible la trobada que reunirà a tot el Moviment els dies 29 i 30 d’abril de 2017 a Tàrrega. Moltes persones es van sumar a la iniciativa, publicant missatges encoratjadors i compartint imatges i publicacions destacades. La major part de l’activitat es va concentrar entre les 17h i les 18h, fet que va permetre donar a conèixer la web i el vídeo de la trobada, quelcom que no hauria estat possible sense la força de tots i totes.

Tota aquesta activitat frenètica va coincidir amb la posada en marxa de les xarxes socials de la Jamborinada (Twitter, Facebook  i Instagram), que en un sol dia van guanyar molts seguidors, com Facebook, que ja arriba gairebé als 500.  Twitter va ser una de les xarxes socials que va registrar més activitat, es van publicar i re-tuitejar més de 850 tuits per part d’usuaris molt actius i compromesos que empraven els hashtags #somdecau, #pelldegallina, #seràmoltgran, #elsmeushiseran o #femforça amb missatges com aquests:

@elisendarovira: Sabeu on són molts activistes, polítics i líders associatius del futur? A l’escoltisme. D’aquí 1any, junts faran història a la @jamborinada
@knoxtgn: Hem fet força i seguirem fins d’aquí 364 dies fent força, per una gran gran #Jamborinada a #Tàrrega, i tu no faràs força? @EscoltesiGuies
@lluismarco: La força per moure el món!Comença el compte enrere! Un any per la #jamborinada! #somdecau #sempreapunt
@AeiGElsVandals: Nosaltres també fem força per moure el món, per millorar el món, per canviar el món #Jamborinada

El vídeo i la pàgina web van ser les dues sorpreses de la jornada. El vídeo mostra imatges espectaculars de Catalunya i de les trobades d’escoltes i guies que es celebren arreu del món, per poder-nos fer una idea del que viurem d’aquí un any i de l’especial rellevància que té aquesta trobada pel moviment escolta català. Per poder mirar el vídeo tan sols cal accedir a la pàgina web, on s’hi pot trobar tota la informació referent a la Jamborinada i els terminis de preinscripcions, que s’obriran del 15 de maig al 15 de juny.

Des de la web també podem anar seguint el compte enrere que cada cop ens situa més a prop de les dates esperades, els dies 29 i 30 d’abril de 2017, uns dies en els que el nostre país i el món ens coneixeran pel que som i pel que fem. Amb jornades com la del dissabte ha quedat demostrada la força dels nostres infants i joves per moure el món i deixar-lo millor de com l’han trobat.

Us deixem amb el recull de les fotos enviades per Twitter i Instagram.