Pretén reunir més de 13.000 escoltes de 200 agrupaments d’arreu de Catalunya

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, amb la participació de les entitats de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, inicia els preparatius del que serà la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya, la Jamborinada. Es preveu que més de 13.000 infants, joves i voluntaris comparteixin a la ciutat de Tàrrega un cap de setmana carregat d’activitats i dinàmiques per prendre consciència del gran repte que persegueix el moviment escolta: deixar el món millor de com l’han trobat.

La Jamborinada tindrà lloc el cap de setmana del 29 i 30 d’abril del 2017. Aquest format pretén imitar el de les trobades Jamboree, que se celebren arreu del món des del 1920, i reunir per tant els 200 agrupaments escolta federats a Catalunya. L’objectiu de la trobada és millorar la qualitat participativa d’aquestes associacions tant en el desenvolupament general com en el de l’activitat educativa diària, per això volen oferir activitats orientades a posar en pràctica diferents i innovadors models de participació. Per a fer-ho possible, les entitats han de realitzar la preinscripció online abans del proper 15 de juny.

La Jamborinada, que suposarà la culminació d’un projecte de participació iniciat el 2015, s’estructurarà amb diversos moments: benvinguda, fira d’entitats, activitats per branques, vetllada, gran acte central i dinar conjunt dels participants. Dins l’acció del projecte s’hi inclouen les fases de conclusió i sensibilització, en les quals pretenen recollir opinions, experiències participatives i elaborar un quadern de les pràctiques dutes a terme per explicar a la societat l’experiència viscuda.

Les tres associacions que s’agrupen dins la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) són Acció Escolta de Catalunya, Escoltes Catalans i Minyons Escoltes i Guies de Catalunya. Actualment les tres agrupacions es troben en un procés de construcció d’una nova associació única d’escoltisme i guiatge en català amb la voluntat d’apropar i fer més visible a la societat la seva proposta educativa, i que aquesta sigui un referent en l’educació dels infants i joves de Catalunya.

Publicada a la Revista Estris el 06/06/2016.