La macrotrobada que es celebrarà l’abril de l’any vinent pretén ser la trobada escolta més gran que s’ha fet mai a Catalunya

Més d’onze mil persones de 150 agrupaments diferents s’han preinscrit per assistir a la Jamborinada que tindrà lloc a la nostra ciutat els dies 29 i 30 d’abril de l’any vinent. Organitzada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i amb la col·laboració de diverses associacions que formen part de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, pretén ser la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya. Tàrrega acollirà aquesta trobada en què els diferents agrupaments arribaran el 29 al matí i marxaran el 30 després de dinar tots junts, durant els dos dies hi ha planificades 250 activitats diferents per branques i entre elles. Finalment hi haurà un gran acte central amb tots els participants que servirà per comunicar les conclusions del treball i la participació d’aquest projecte.

En el procés de selecció de la ciutat on es faria la trobada, Tàrrega va quedar finalista juntament amb Manresa. Per la selecció es van tenir en compte diversos factors com els transports, la situació de la ciutat i els espais disponibles tant per acampar com per fer les activitats.

La trobada compta amb 765 mil euros de pressupost, la meitat d’ells procedents de fonts internes i l’altra meitat externes, que es destinaran a cobrir entre altres els espais, els transports i les activitats. Perquè això sigui possible hi haurà més de 600 voluntaris que treballaran durant la jornada perquè tot surti tal com està planejat. A part d’aquests també hi ha la gent organitzada en diferents comissions que porten temps preparant aquest esdeveniment que tindrà lloc l’any vinent. Pel que fa a Tàrrega la comissió més important és la de logística, que s’ha dividit en subcomissions que s’encarreguen de preparar el transport, espais i mobilitat, intendència i els voluntaris.

Article publicat a Ràdio Tàrrega el 14/07/2016.