L’estiu avança  i molts ja haureu gaudit dels campaments o estareu esprement-los al màxim. Arribarem al setembre i la paraula Jamborinada cada cop ressonarà amb més força: començarà el curs de la gran trobada escolta. L’equip motor que la impulsa no ha frenat per vacances i segueix amb tots els preparatius necessaris per viure un curs de Jamborinada.

L’Equip Jamborinada és l’encarregat de tirar endavant la trobada que reunirà a 13.000 escoltes i guies l’any vinent a Tàrrega. Format per un grup de voluntaris i voluntàries vinculades al Moviment, s’organitza per comissions i subcomissions que reben el nom de Pètals. Cada un d’aquests pètals forma part d’una flor que neix de la llavor del canvi que tots i totes portem dins. Per a què aquesta flor segueixi creixent i vagi agafant força, és important regar-la. Per això, la feina dels Pètals no s’ha aturat per vacances i segueix alimentant el projecte.

Comissió d’Activitats (COTA)
A principis de juliol, més de 20 membres de la COTA es van reunir a Tàrrega per visitar els espais on es realitzaran les activitats de la Jamborinada. L’objectiu de la visita era poder conèixer de primera mà tots els espais de la trobada per poder planificar i organitzar correctament les activitats que s’estan dissenyant. Aquests espais estan repartits arreu de la ciutat, des de llocs propers a les zones d’acampada, places i carrers del centre de Tàrrega, fins al gran parc de Sant Eloi.

Comissió de Logística i Transport (COLT)

La COLT es divideix en diferents equips de treball per fer més efectiva la seva tasca. Els encarregats dels espais estan acabant de definir els llocs on es realitzaran les activitats en funció de les propostes de la COTA, mantenint un contacte permanent amb l’Ajuntament de Tàrrega per coordinar la logística. Pel que fa als transports, s’estan dissenyant i revisant les millors rutes i preus per arribar a la ciutat i poder viure una experiència única. Intendència està valorant el menú de l’acte central i els encarregats de la gestió del voluntariat estan sondejant a la resta de Pètals sobre les seves necessitats de Minairons, el nom que reben els i les voluntàries de la Jamborinada en referència a una llegenda dels Pirineus que parla d’uns éssers remenuts amb moltes ganes de treballar.

Comissió de Difusió (CODI)

La CODI segueix treballant amb tots els Pètals per poder informar de les tasques que s’estan realitzant i seguir reforçant els seus canals de comunicació, com són la web i les xarxes socials. La planificació de cara a l’arribada del nou curs és vital per poder estendre el missatge de la Jamborinada a tots els agrupaments del país i a la societat en general, per tant, s’estan fixant els terminis per fer arribar material informatiu i divulgatiu, així com treballant en els seus continguts.

Comissió d’Administració (COAD)

La COAD té un nou repte al davant, dissenyar un formulari d’inscripcions que contempli tota la informació necessària per desenvolupar la trobada. Fins al moment ja s’han preinscrit més d’11.000 persones a la trobada, però la previsió és de 13.000, per la qual cosa hi ha molts ítems que no es poden passar per alt. Paral·lelament, se segueix amb la recerca de finançament per comptar amb un bon grapat de col·laboradors que impulsin la Jamborinada.

Comissió de Coordinació (COCO)
La COCO és la que desenvolupa el paper més transversal de tots, vetllant per una bona comunicació i treball en equip entre tots els Pètals. Actualment està fent un seguiment de totes les tasques que es duen a terme i està treballant per planificar el nou curs i assolir totes les fites marcades.

I tu, vols col·laborar?

L’Equip Jamborinada necessita tota la força i determinació del Moviment per fer realitat aquesta gran trobada, per això és important seguir reforçant el grup motor participant en algun dels pètals. Hi ha molta feina al davant i requereix l’entusiasme de qui sap que pot deixar el món millor de com l’ha trobat. Comptem amb tu?