L’entitat dedicarà aquest curs a fer força per moure el món.

L’eix del curs de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) serà la Jamborinada, la gran trobada que organitza aquesta entitat amb la participació d’Escoltes Catalans (EC) i Acció Escolta de Catalunya (AEC). L’eix del curs de MEG és un eix global i transversal que planteja un tema ideològic per treballar i sensibilitzar des dels agrupaments a partir de la reflexió i l’acció.

La força per moure el món, el lema de la Jamborinada, serà la protagonista d’enguany. L’escoltisme i el guiatge és el moviment juvenil més nombrós del món, amb més de 40 milions de membres. Existeixen milers d’escoltes i guies repartits per tots els racons del planeta que comparteixen un objectiu  comú: “Deixar el món millor de com l’hem trobat”, la frase de Baden Powell que va inspirar el “Creating a Better World”, lema de l’escoltisme mundial.

Si es sumessin totes les hores que es dediquen al cau sortiria una xifra desorbitada. Arreu del planeta hi ha milions de persones que inverteixen el seu temps a educar i transformar, es tracta d’una força oculta dins de cada petit gest que sumada amb totes les altres representa l’autèntica força per moure el món.

En les trobades d’escoltes i guies podem fer que aquesta força aparegui als ulls de tothom per mostrar la seva immensitat. Des que a l’any 1920 es va realitzar la primera Jamboree Mundial a Olympia, l’escoltisme i el guiatge no ha parat d’organitzar trobades per a celebrar i visibilitzar el seu poder transformador. Seguint aquest llegat, els dies 29 i 30 d’abril del 2017, els escoltes i les guies d’arreu de Catalunya estan convocats i convocades a la que serà la major trobada mai feta a casa nostra, la Jamborinada. Una oportunitat única per a viure l’experiència d’aquesta suma de petites persones i accions, que durant un cap de setmana s’ajuntaran amb moltes d’altres per dir al món que hi som, que hi serem i que al nostre pas el deixarem millor de com l’hem trobat.