La revista El Correu ha preguntat als i les caps com s’ho fan per motivar als infants i joves durant tot aquest curs de Jamborinada. Ara que ja us esteu inscrivint, us donem pistes per engrescar a totes les branques!

gina-corteesGina Cortés Viarnes
Cap de Castos i Llúdrigues de l’AEiG Sant Pere. Demarcació de Girona de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
M’atreviria a dir que la unitat de Castors i Llúdrigues és la més difícil de motivar per anar a una macrotrobada. Per a molts infants és el seu primer any al cau i comencen a aprendre a dormir fora de casa, en una tenda o en un refugi, i estan descobrint el territori amb els peus; tot és nou per a ells! Però no ens hem de donar per vençuts. Per engrescar-los a participar i posar-los en situació realitzarem alguna activitat prèvia per conèixer altres caus de la comarca. També proposarem alguna dinàmica per presentar-los l’estructura del Moviment i perquè s’adonin que no “estan sols” fent escoltisme. Plantejarem també treballar-ho amb les famílies, ja que una trobada d’aquestes característiques fa més por als pares i mares que no pas als nens i nenes. Val la pena motivar-los perquè tots i totes puguem gaudir d’aquesta experiència que marcarà les nostres vides escoltes.

joan-subiron-i-folgueraJoan Subiron i Folguera
Cap de Llops i Daines de l’AEiG Sant Jaume. Demarcació Vallès/Maresme de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
Des de l’AEiG Sant Jaume volem que els nostres llops i daines vegin la Jamborinada com una cosa excepcional i única, com quelcom que probablement només viuran una vegada a la vida. Així doncs, tenim pensat fer totes les dinàmiques que se’ns demanin des de l’organització per tal que els infants se la facin seva i es motivin a anar-hi. L’objectiu és que siguin conscients de l’oportunitat de conèixer caus d’altres moviments i d’altres llocs de Catalunya. Com nosaltres acostumem a dir, cada cau és un món per descobrir i què millor que la Jamborinada per obrir- se i veure la grandesa del nostre moviment.

marta-escobetMarta Escobet Montañà
Cap de Ràngers i Noies Guia de l’AEiG Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella. Demarcació de la Catalunya Central de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
La Jamborinada és un esdeveniment important que tenim marcat ben gran al calendari i així ja ho vam voler transmetre a les famílies en la reunió d’inici de curs. Amb l’equip de caps de RiNG vam decidir que començarem a parlar de la Jamborinada en el segon trimestre, després de Nadal i quan el dia ja es vagi acostant. Jo vaig ser al Xarbot quan era una daina de primer o segon any, ara no ho recordo bé, i el record que en tinc
és molt bo. Recordo molta gent, moltes tendes i els nervis d’arribar en un lloc on hi hauria milers de nens com nosaltres. No ens hem plantejat concretament com motivarem els nens i nenes, però de ben segur que ho farem a través dels nostres records i de les vivències al Xarbot. I el que ara mateix els diria és que visquin la Jamborinada al màxim, que participin i coneguin altres escoltes com ells, perquè serà un gran cap de setmana, diferent de tot allò que fins ara han viscut com a escoltes i que segurament recordaran sempre.

aleix-garrigaAleix Garriga Torrens
Cap de Pioners i Caravel·les de l’AEiG Mestre Güell – Roger de Llúria. Demarcació Nord-Occidental de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
El fet de ser els amfitrions de la trobada fa que, més enllà de motivar-nos, la nostra branca de PiC s’hi impliqui d’una forma molt activa. La il·lusió que ens fa a tot l’equip de caps també els la fa a ells. Per exemple, en la ruta d’aquest estiu passat a Galícia, un grup de PiC van presentar-se al concurs de la cançó de la Jamborinada amb una lletra que van preparar durant els dies que vam passar tots plegats a Galícia. Tot i que el curs tot just acaba de començar, ens ronden idees a l’equip de caps: visitar les zones d’acampada, d’activitats, o parlar de l’experiència del Xarbot. A Tàrrega ens morim de ganes perquè arribi el 29 d’abril de 2017 i fer realitat el somni de tothom: repetir una gran trobada i fer que sigui un dia històric per a tot l’escoltisme i guiatge català. Us hi esperem a tots!

mireia-freixes-ferrerMireia Freixes Ferrer  
Animadora de Truc de l’AEiG Sant Pius Xè. Demarcació del Barcelonès (Sector II) de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
Hi ha diverses coses que se m’acuden a l’hora de treballar de cara a la Jamborinada. El que provablement faré a títol personal és explicar la vivència que vaig experimentar quan vaig ser fura (o llúdriga) al Xarbot. També és possible que prepari una dinàmica amb la unitat perquè ells mateixos puguin plantejar-se quines aventures podrien viure a la Jamborinada i què representarà quant a la visió fora del Moviment. Però no només ho treballaria amb els joves, sinó que també ho faria amb les famílies, per poder conscienciar-les del que representa el moviment escolta, ja sigui amb caus més enllà d’aquell en què porten el seu infant o amb els diferents moviments que existeixen.