Els organitzadors de la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies més gran mai convocada a Catalunya, es van proposar l’objectiu d’aconseguir 800 minairons (voluntaris) per ajudar en l’organització abans del 17 de febrer. A dues setmanes per arribar a aquesta data, la Jamborinada ja compta amb almenys 755 minairons inscrits, segons el comptador de la web oficial. A partir de demà es llançarà la campanya CaçaMinairons per tal de culminar el procés de recerca de voluntaris i arribar finalment a la xifra de 800.
Segons Tàrrega Televisió, el juliol de 2016 ja hi havia 11.000 participants preinscrits a la Jamborinada. Per la seva banda, la web de l’esdeveniment informava sobre 137 agrupaments d’escoltes i guies preinscrits. Actualment, ja hi ha 156 caus i 12.000 inscrits, tot i que l’organització de la Jamborinada compta, a escassos mesos de la trobada, que la xifra arribi als 13.000 assistents. La campanya de micromecenatge, finalitzada el passat 6 de gener, ha aconseguit reunir 6.490 euros.

La Jamborinada tindrà lloc a Tàrrega, el cap de setmana del 29 al 30 d’abril amb unes 250 activitats programades entre branques. L’organitza Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, amb la participació d’Acció Escolta i Escoltes Catalans i el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tàrrega i les quatre diputacions catalanes. Des d’ahir, els caps, col·laboradors i interessats poden rebre mensualment el butlletí electrònic fins el mes de maig.

Publicada a Caus Digital 03/02/2017.