Els agrupaments escoltes i guies inscrits a la trobada tenen fins el 5 de març per contribuir en l’elaboració del manifest participatiu que es llegirà a l’Acte central de la trobada. El termini per contribuir al manifest s’ha ampliat una setmana més.

A la Segona Guia d’Activitats de la Jamborinada es troben els passos detallats per poder participar en l’elaboració del manifest que es llegirà a l’Acte central del diumenge 30 d’abril al matí i així fer sentir la veu de millers d’escoltes i guies.

Precisament, la lectura del manifest serà un moment clau per mostrar-nos i reivindicar els nostres valors. Per aquest motiu, la participació de tots els infants i joves en l’elaboració i lectura del manifest és molt important per demostrar a Catalunya i al món que som motor de canvi i tenim la força per moure el món.

El manifest es farà a partir dels vídeos, fotos i frases que enviaran les branques dels diferents agrupaments i el termini per la seva recepció finalitza el proper 5 de març. A les guies per branca es detalla què ha de fer cada unitat.

Primer de tot, es proposa una activitat comuna per tot l’agrupament que consisteix en la gravació d’un vídeo dient quina paraula el defineix. A la guia s’explica com procedir i en aquest vídeo tutorial es recorden els requisits tècnics i les indicacions per la seva correcta elaboració. Tot seguit, es presenten activitats específiques per branca, que en el cas dels més menuts també venen acompanyades d’un vídeo tutorial per poder fer les fotos correctament.

Les activitats proposades permeten reflexionar sobre el què nos ens agrada i fer sentir les nostres propostes de canvi. Per a què totes les veus que participen a la trobada estiguin representades, és important contribuir en l’elaboració del manifest. Tal com diu la frase d’Eduardo Galeano que ens inspira: “Molta gent petita, en molts llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món”. Ha arribat el moment de demostrar-ho.