Els dies 29 i 30 d’abril els fulards de 156 agrupaments diferents ompliran de colors els carrers de Tàrrega a la trobada d’escoltes i guies més gran de Catalunya.

La Jamborinada s’apropa, tan sols queden dos mesos per celebrar la gran trobada que reunirà a milers d’escoltes i guies per demostrar que som, tal com diu la cançó, “La força per moure el món, per canviar-ho tot”. Ja comptem amb més de 12.000 infants i joves i 1.000 Minairons inscrits per fer-ho possible.

Aquest és un curs de Jamborinada, des del novembre els infants, joves i caps estan bolcats en les activitats que proposen els personatges de la trobada, que han mobilitzat els participants per sumar forces per una gran missió: evitar que desaparegui el temps que invertim en accions per a la transformació social. Aquesta gran mobilització culminarà el cap de setmana de la Jamborinada, però per a què sigui efectiva, la implicació prèvia dels agrupaments és clau.

A finals de gener arribava la Segona Guia d’Activitats amb un lema molt clar: Fem sentir la nostra veu. Per aconseguir-ho, s’elaborarà un manifest participatiu amb totes les veus de la trobada. El termini per contribuir-hi s’ha ampliat fins el 5 de març, així que tots els agrupaments disposen d’una setmana més per dir la seva.

El març serà el mes previ a la trobada, ja fa dies que escalfem motors. A principis de mes la Tercera Guia d’Activitats estarà a punt per demostrar que som llavor de canvi i a finals de març la Guia del cap de setmana estarà disponible amb tota la informació per a què no s’escapi cap detall.

Amb la Jamborinada a l’horitzó, s’ha posat fil a l’agulla per recollir totes la ganes de treballar que tenen els inquiets Minairons per seguir movent aquest gran engranatge. Qui tingui ganes de col·laborar amb la trobada, encara hi pot participar amb el seu grup de cultura popular o ajudant a trobar-ne algun, tan sols cal escriure a animacio@jamborinada.cat amb la proposta.

Tenim clar quina serà la banda sonora dels propers mesos, que diu: “A cada poble, a cada barri, juntes serem milers. Milers d’ànimes vives, fulards alçats al vent. Jugant per sobreviure. Aprenent perquè volem”.