En aquesta guia es proposa fer un taller de boles de fang Nendo Dango per portar-les a la Jamborinada, ja que tindran un rol important en l’Acte central del diumenge.

Falten menys de 60 dies per demostrar que portem dins la llavor del canvi. A la Tercera Guia d’Activitats de la Jamborinada “Som llavor de canvi” el Jambo contacta de nou amb els personatges de la trobada per a què facin arribar una proposta a tots els participants: elaborar boles de fang Nendo Dango.

Les boles Nendo Dango són conegudes com a boles o bombes de llavors i estan formades per una barreja d’argila, llavors i material orgànic. Són molt conegudes dins l’agricultura natural i s’utilitzen per la reforestació. El seu ús és senzill, es dipositen sobre el terreny i l’argila evita que els animals es mengin les llavors. Quan plou, l’argila absorbeix l’aigua i les llavors poden germinar. Aquestes boles tindran un paper molt rellevant durant l’Acte central de la Jamborinada, per això és molt important portar-les a la trobada.

Els infants i joves faran les seves boles de fang a partir d’una activitat introspectiva que els permetrà explorar els seus potencials. A part de les instruccions que es faciliten a la guia digital, els caps i les caps disposen d’un vídeo tutorial per poder seguir correctament el procediment per elaborar-les.

Els membres dels agrupaments podran recollir el material per elaborar les boles a les seves seus territorials o d’entitat a principis de març (o bé les repartiran a les reunions que es realitzaran per aquelles dates). Després de la Jamborinada, les boles de fang Nendo Dango s’utilitzaran per reforestar els bosco del Bruc (Anoia) que es van cremar al gran incendi d’Òdena del juliol de 2015.

Ha arribat el moment de demostrar que som llavor de canvi!