La capital de l’Urgell celebra la VI Fira del Playmobil, que mostra 17 diorames amb més de 7.000 figures | Destacada presència internacional d’Alemanya, Luxemburg, Bèlgica i França
Cita obligada per a petits i per als nostàlgics. El pavelló del Club Natació acull aquest cap de setmana la sisena edició de la Fira del Playmobil de Tàrrega, organitzada per l’Associació Agrat i Somos Clicks, en la qual es pot veure la xifra rècord de disset diorames de temàtiques diverses, formats per més de set mil figures.

Destaca l’increment de presència internacional, ja que la meitat dels venedors procedeix d’Alemanya. A més, tres dels disset diorames han estat creats per aficionats de Luxemburg, Bèlgica i França. Segons Jaume Ramon, d’Agrat, “això demostra que la Fira del Playmobil no només s’ha consolidat a Catalunya, sinó que també ho està fent en territori europeu”. Ramon també va destacar que “des de primera hora hi havia cues per entrar i, fins i tot, un participant ha vingut expressament des de Melilla”.

Per la seua part, l’alcaldessa, Rosa Maria Perelló, va apuntar que “unir esforços entre les entitats i el consistori permet aconseguir èxits com aquesta fira”.

Els diorames exhibits són creacions singulars realitzades per membres de Somos Clicks. En destaca un d’elaborat per la família Trepat-Burgués, de la capital de l’Urgell, que recrea la Jamborinada, la trobada d’escoltes que Tàrrega celebrarà a finals d’abril.

S’ha de recordar que aquesta mateixa família va dissenyar l’any passat un diorama dedicat a FiraTàrrega. Per a Ramon, “això és un atractiu afegit perquè els veïns de la ciutat visitin el certamen”. Altres temàtiques recreen l’univers de Disney, el món fantàstic medieval, els còmics del Corto Maltés, una estació polar, un port romà o la Guerra de Secessió. Destaca, així mateix, el diorama més extens (de 18 metres quadrats), dedicat al Far West, i una espectacular reproducció de la presó d’Alcatraz amb tot luxe de detalls ambientada el 1939.

Com a novetat d’aquest any, els visitants participen en el sorteig d’un viatge per a quatre persones al parc d’atraccions Playmobil de Nuremberg. El certamen es completa amb diversos concursos amb els clicks com a protagonistes.

Entrades solidàries per a un certamen que pot visitar-se avui
La fira també té un component solidari. Agrat destinarà el 10% de la recaptació a un projecte de l’àrea de Pediatria del CAP de Tàrrega, com ja va fer l’any passat. Així mateix, l’entitat col·labora amb Creu Roja Tàrrega, Associació Alba i Càritas regalant entrades per a nens sense recursos. El certamen encara pot visitar-se avui de 10.00 a 19.00 hores. Els menors de 12 anys tenen l’entrada gratis. De 12 a 18 anys, costa 1,5 euros, i per als majors d’edat, 2,5 euros.

Publicada a El Segre el 02/04/2017.