La capital de l’Urgell celebra la 6a Fira Playmobil amb més presència internacional i rècord de diorames | Èxit de públic amb 14.000 visitants, xifra similar a la dels últims anys | Destaquen les reproduccions de la presó d’Alcatraz i la Jamborinada

Èxit de públic en la 6a edició de la Fira Playmobil de Tàrrega, que ha registrat 14.000 visitants durant aquest cap de setmana (1 i 2 d’abril), dada similar a la de les últimes edicions. Això consolida el certamen com un dels més importants del territori català pel que fa al món dels clicks. L’Associació Agrat i SomosClicks, responsables de l’esdeveniment, han fet un balanç molt positiu i han celebrat que el públic destaqués la qualitat dels diorames, l’espai del Pavelló del Club Natació Tàrrega i la bona organització.

A més, els venedors han certificat un bon nivell de vendes i l’assistència de públic especialitzat en les joguines Playmobil. El certamen ha assolit a més la xifra rècord de 17 diorames, els quals han recrat diversos mons, temàtiques i èpoques històriques sumant fins a 7.000 figures. També s’hi han concentrat 14 paradistes posant a la venda les últimes novetats de la popular marca, la meitat dels quals han procedit d’Alemanya, el país d’origen dels clicks.

Els diorames exhibits a Tàrrega han estat creacions singulars realitzades per membres de SomosClicks. Tres escenes han estat creades per fans arribats de Luxemburg, Bèlgica i França. A més, per segon any consecutiu, la família Trepat – Burgués ha presentat un diorama de temàtica targarina, aquesta vegada dedicat a la Jamborinada, la multitudinària trobada de l’Agrupament Escolta que Tàrrega celebrarà a finals d’abril. Altres temàtiques han plasmat l’univers de Disney, el món fantàstic medieval, els còmics del Corto Maltès, una estació polar, un port romà o la Guerra de Secessió. Han destacat així mateix el diorama més extens (de 18 m2) dedicat al Far West i una espectacular reproducció de la presó d’Alcatraz amb tot luxe de detalls, ambientada a l’any 1939.

Una altra de les novetats de la fira ha estat el sorteig d’un viatge per a 4 persones al parc d’atraccions Playmobil de Nuremberg (Alemanya). El viatge inclourà una nit d’hotel i entrada per a 2 dies al Fun Parc Playmobil amb el patrocini de l’agència lleidatana Bear Travel i bitllets d’avió gentilesa d’Agrat. La Fira Playmobil de Tàrrega té altre cop un marcat vessant solidari ja que Agrat destinarà el 10% de les entrades a un projecte de l’àrea de pediatria del CAP de la localitat. Paral·lelament, ha col·laborat també amb Creu Roja Tàrrega, Associació Alba i Caritas lliurant entrades gratuïtes a infants sense recursos perquè també en puguin gaudir. La 6a Fira Playmobil rep el suport de l’Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Lleida i diverses entitats i empreses de la ciutat.

Publicada a l’Ajuntament de Tàrrega el 02/04/2017.