El cap de setmana del 29 i 30 d’abril més de tretze mil infants i joves es trabaran a Tarrega per demostrar a tota la societat que són la força per a moure el món !

La Jamborinada és la trabada més gran d’escoltes i guies feta mai a Catalunya, organitzada per Minyons Escoltes i Guíes de Catalunya amb la participació d’Escoltes Catalans i Acció Escolta.

Els escoltes i guies, que són aquel Is nois i noies que cada dissabte van al cau (o agrupament) amb el fulard al coll, que fan excursions i campaments de Setmana Santa i estiu, compartiran un cap de setmana ple d’activitats.
Una gran fira d’entitats, jocs, gimcanes, tallers, vetlles de nit i un gran acte central de cloenda és el que els espera a la Jamborinada!

El projecte va néixer de la voluntat de celebrar una macrotrabada de tots els escoltes i guies de Catalunya, tal com es fa arreu del món des del 1920 amb les trabades anomenades Jamboree, per mostrar que els infants i joves som l’esperança d’un futur millar, que amb les nostres accions podem canviar el món i que l’educació és un pilar basic per a aconseguir-ho.

La ciutat de Tarrega acollira els dies 29 i 30 d’abril més de 12.000 infants i joves de 156 agrupaments i les 1.000 persones voluntaries, anomenades minairons, que s’han inscrit per col-laborar a l’organització de la trabada.

Si voleu saber més coses sobre la Jamborinada visi­teu el web www.jamborinada.cat.

Publicada a la Revista Cavall Fort núm.1313/1314 – abril 2017.