Tàrrega acollirà els dies 29 i 30 d’abril la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya

El municipi de Tàrrega rebrà els propers 29 i 30 d’abril 13.000 infants, joves, caps o monitors d’arreu de Catalunya, així com també de Mallorca i del País Valencià, que sota el lema “La força per moure el món” gaudiran d’un cap de setmana amb més de 250 activitats amb l’objectiu de compartir, prendre consciència i mostrar a la societat el poder transformador de l’escoltisme i guiatge.

 

La Jamborinada, així rep el nom la gran trobada, comptarà amb la representació de més de mig centenar d’entitats i associacions que també treballen per canviar el món i la participació de més de 1.000 persones voluntàries.

 

Les activitats que es realitzaran durant el dissabte i s’estendran per tota la ciutat seran diverses segons l’edat dels participants, d’entre 6 i 18 anys. Per la nit, es desplegaran més de 2.500 tendes de campanya que cobriran l’espai del càmping municipal i els camps del voltant, i formaran un dels campaments escoltes més grans vistos mai a Catalunya.

 

Diumenge al matí, se celebrarà un gran acte central que culminarà amb la lectura d’un manifest elaborat de forma participativa pels propis infants que voldrà refermar el potencial transformador dels escoltes. En aquest acte es preveu la participació de Carme Forcadell, presidenta del Parlament, Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers socials i Famílies, i Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega i vicepresidenta de la Diputació de Lleida.

 

La Jamborinada neix amb la voluntat de celebrar una macrotrobada de tots els escoltes i guies de Catalunya, així com es fa arreu del món des del 1920 amb les Jamboree. Està organitzada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya amb la participació d’Escoltes Catalans i d’Acció Escolta de Catalunya. També compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tàrrega, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Girona i la Diputació de Tarragona.

 

Notícia publicada a Estris.cat el 18/04/17.