La Jamborinada reunirà 13.000 escoltes i guies que porten dins la llavor de canvi per germinar un món millor

Portàvem mesos esperant-la i per fi arriba, encetem la setmana de la Jamborinada. Aquest cap de setmana, 13.000 escoltes i guies, caps i voluntaris ens trobarem a Tàrrega per llançar un missatge clar i rotund a tota la societat: som la força per moure el món i tenim el compromís de “deixar el món millor de com l’hem trobat”, tal com diu el lema escolta i guia.

Per demostrar-ho, participarem em més de 250 activitats educatives repartides per la ciutat de Tàrrega; farem xarxa i teixirem aliances amb més del mig centenar d’entitats d’arreu del territori presents a l’Espai fira, als tallers de tarda i als desplaçaments entre espais; ens trobarem a l’Acte central on llegirem el manifest participatiu que recull la veu dels escoltes i guies, ajudarem al Jambo a evitar que el temps que invertim en accions per canviar el món s’acabi i ballarem la cançó “La força per moure el món” amb l’actuació en directe del grup Mandràgora Reggae.

Abans de que els fulards de 155 agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Escoltes Catalans, Acció Escolta de Catalunya i Projecte 4 Vents comencin a omplir de colors la capital de l’Urgell, centenars de Minairons (voluntaris/àries) s’encarregaran de deixar-ho tot a punt pel gran cap de setmana en què mourem el món. De fet, els inquiets Minairons treballaran tota la Jamborinada per fer realitat aquest moment històric.

Seguint el model de voluntariat actiu i compromès que ens caracteritza, des de fa mesos l’Equip Jamborinada, format per voluntaris i voluntàries, impulsa aquesta trobada que entrarà dins l’imaginari col·lectiu del moviment escolta i guia de casa nostra. I és que no tots els dies es reuneixen 13.000 infants i joves disposats a moure el món; 13.000 persones que volen transformar la societat a través de la seva tasca educativa i que porten dins la llavor de canvi que permetrà germinar un món millor.