Aquest cap de setmana, els dies 29 i 30 d’abril, es celebra a Tàrrega una trobada d’escoltes a nivell català. És la Jamborinada i s’hi espera reunir més de 13.000 escoltes. Serà la més nombrosa feta mai a Catalunya.

Durant el dissabte, les activitats s’estendran per tota la ciutat de Tàrrega, amb propostes ben diferents segons l’edat dels infants i joves, d’entre 6 i 18 anys. A la nit, s’instal·laran en les més de 2.500 tendes de campanya que cobriran l’espai del càmping municipal i els camps del voltant, formant un dels campaments escoltes més grans mai vistos a Catalunya. Diumenge al matí, els infants i joves, voluntaris i curiosos inundaran l’esplanada del CAP de Tàrrega en un gran acte conjunt que culminarà amb la lectura d’un manifest participatiu elaborat pels propis infants.

Sota el lema La força per moure el món, els joves d’agrupaments escoltes i 1.000 persones voluntàries participaran de les més de 250 activitats previstes pel cap de setmana i del gran acte central per refermar el seu potencial transformador. La trobada comptarà amb la representació de més de mig centenar d’entitats i associacions que també treballen per canviar el món. Escoltar àudios.

Publicada a Ràdio Calella el 25/04/2017.