Dissabte, coneix tots els detalls de la Jamborinada a la teva tele local o a Movistar+

Una onada immensa d’infants i joves amb gorres i mocadors inundaran Tàrrega aquest cap de setmana amb motiu de la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies catalans més gran que s’ha fet mai. Quins valors comparteix aquesta mainada i què faran plegats a la capital de l’Urgell? A ‘1món.cat’ t’ho explicarem dissabte en un programa en directe sobre el terreny en què ens acompanyaran tant els impulsors com alguns dels 13.000 participants a l’aplec. Si t’hi vols sumar, t’hi esperem! Busca’ns de 16h a 18h a la teva televisió local i al canal 159 de Movistar+.

Amb Cristina Berengué i Pere Puig parlarem de la Jamborinada i del moviment d’escoltes i guies amb Núria Montanyà, coordinadora de de la trobada i comissària general de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, i Núria Falip, cap de l’Agrupament Escolta i Guia Mestre Güell de Tàrrega. També ens acompanyaran alguns dels joves participants, així com els caps dels agrupaments i els minairons, que són els voluntaris que fan possible el bon funcionament de la Jamborinada.

Coneixerem el que representa aquesta trobada per a la ciutat amb la seva alcaldessa, Rosa Maria Perelló, i amb ella parlarem també d’un altre dels esdeveniments multitudinaris que acull la capital de l’Urgell, FiraTàrrega, la fira de teatre al carrer. Sabrem com es prepara l’edició d’enguany amb el seu director artístic, Jordi Duran. I descobrirem, a més, com es prepara una altra de les cites culturals de la ciutat, l’Embarrat. D’aquest festival de creació contemporània ens en donarà detalls el comissari, Jesús Vilamajó, i un artista que hi presentarà la seva proposta creativa, David Giribet.

La música la posarà el cantautor targarí Carlitos Miñarro, que ens presentarà el seu proper treball en solitari, ‘Impuls’.

A més, durant el programa connectarem també amb TV Girona per conèixer les Festes de la Malavella de Caldes de Malavella.

Emissió a les TV locals i Movistar+

Aquest programa és una producció de La Xarxa en col·laboració amb Tàrrega Televisió. Cada capítol el presenta Pere Puig i el o la periodista de la televisió local amfitriona. Pel que fa a l’emissió, es pot veure els dissabtes i els diumenges a la tarda per una trentena de televisions locals i el canal La Xarxa Televisions, al dial 159 de Movistar+.

Publicada a La Xarxa el 26/04/2017.