Aquest cap de setmana hi haurà una moguda mai vista a Catalunya, la Jamborinada, una trobada del moviment escolta en la qual es congregaran 13.000 infants i joves escoltes i guies a Tàrrega per tal d’evidenciar que la força per moure el món recau en el compromís i l’educació amb voluntat transformadora. Sona a glòria al costat de totes les (males) notícies que impacten cada dia al nostre cervell. I de fet ho és. Saber que a Catalunya desenes de milers de joves dediquen bona part del seu temps a l’associacionisme educatiu amb l’objectiu de transformar socialment el seu entorn omple d’orgull i de satisfacció. És un actiu tant gran que si no existís, s’hauria d’inventar. Perquè els valors de l’escoltisme són tan bàsics, tan inspiradors i tan mancats en segons qui que fa segons què, que caldria exportar-los fins que impregnessin qualsevol acció de la nostra societat. Us ho imagineu, que en seria de diferent tot, si el lema escolta de “deixar el món millor de com l’hem trobat” l’apliqués tothom!? Crec que a segons quins magistrats, a tots els acusats de corrupció, i també als que tenen al·lèrgia a la democràcia, els hauria anat bé passar per un cau de petits i aprendre els valors de la justícia i la llibertat. Sempre a punt!

Article de Marta Vilalta, Directora General de Joventut, publicat a La Mañana el 27/04/17.