Les infraestructures per acollir els més de 13.000 infants i joves ja estan instal·lades per tal que els escoltes de tot el país mostrin la seva ”força per moure el món”

La capital de l’Urgell ja ho té tot a punt per acollir la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet a Catalunya. La Jamobrinada escalfa motors des de dimecres, quan es van començar a fer visibles les feines més laborioses com el muntatge de l’escenari per al gran acte central de diumenge o la delimitació de la zona d’acampada al càmping municipal. Tot plegat per tal que els escoltes i guies vinguts d’arreu de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià no els falti de res per fer sentir la seva ‘força per moure el món’, el lema de la trobada. A partir de les nou del matí d’aquest dissabte començaran arribar els més de 13.000 infants i joves i poc a poc es començaran a desenvolupar les més de 250 activitats previstes. Amb aquesta trobada, els infants, joves, caps i Minairons que s’han bolcat en fer-la possible volen fer visible al conjunt de la societat el poder transformador de l’escoltisme, basat en els valors, el compromís i el voluntariat.

A Tàrrega ja es respira Jamborinada des de principis d’aquesta setmana quan els Minairons van començar a desplegar-se per tal de deixar-ho tot enllestit fins al darrer detall per tal que tot funcioni perfectament durant el cap de setmana. Dimecres es va presentar oficialment la Jamborinada amb dues rodes de premsa simultànies, celebrades a Tàrrega i a Barcelona. Allà es va posar de manifest que la Jamborinada és una macrotrobada sense precedents en la història de l’escoltisme a Catalunya, que vol servir per ensenyar al món què significa ser escolta, caracteritzat per la voluntat de transformació social a través de l’educació en valors.

En poques hores, milers d’escoltes i guies ompliran els més de 20 espais d’activitat repartits per tot Tàrrega després de l’arribada de 220 autocars amb 260 grups d’infants i joves. Un dels punts que més aviat registrarà activitat serà la zona d’acampada, on s’hi preveuen més de 2.500 tendes que ocuparan una superfície de prop de 50.000 metres quadrats. La Fira d’Entitats prendrà el relleu del muntatge de tendes i a la tarda es començaran a desenvolupar les activitats per branques.

La Jamborinada tindrà el seu punt àlgid diumenge al matí amb l’acte central que comprendrà també una representació teatral, que tancarà l’eix d’animació de la trobada que els agrupaments ja han anat treballant al llarg del curs, així com breus parlaments institucionals de la presidenta de Parlament, Carme Forcadell, o la consellera de Treball i Afers Socials, Dolors Bassa, entre d’altres. L’acte es clourà amb l’actuació del grup Mandàgora Reggae que ha fet la cançó oficial de l’esdeveniment.