Comencen arribar a Tàrrega els primers infants i joves amb bus i tren

La Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya, ja camina. Des de les nou del matí han començat a arribar els primers infants i joves provinents de diferents punts del país. Ho han fet principalment amb autocar però també amb tren i tant bon punt han posat els peus a la capital de l’Urgell s’han dirigit cap a al Càmping Municipial on es plantaran les prop de 2.500 tendes de les branques de Llops i Daines, Ràngers i Noies Guia, Pioners i Caravel·les i Truc. Els Castors i Llúdrigues estan ubicats a la zona esportiva i dormiran repartits entre el poliesportiu municipal, el Pavelló del Club de Natació i una carpa instal·lada a l’entrada del recinte. Els somriures i l’emoció per fer història són visiblement perceptibles entre els més de 13.000 participants d’aquesta trobada que amb el lema ‘la força per moure el món’ vol demostrar els valors de l’escoltisme i guiatge al conjunt de la societat.

Els prop de 250 autocars que traslladen els infants i joves que participen a la Jamborinada han arribat a Tàrrega a partir de les nou del matí. Ho faran progressivament fins pels volts de les onze. Un dels primers espais que els escoltes i guies han pogut veure a la seva arribada a la capital de l’Urgell és la zona de l’Acte central que tindrà lloc demà diumenge al matí a l’esplanada de darrere el CAP, on s’ha instal·lat un gran escenari.

De forma progressiva i a mesura que els 156 agrupaments es vagin instal·lant a la zona d’acampada els escoltes i guies es podran dirigir a la Fira d’Entitats, on podran descobrir les propostes que ofereixen més de 50 entitats d’arreu del país.