Aquest cap de setmana, Tàrrega acull la Jamborinada: la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai al país. Hi participaran més de 13.000 persones. La Jamborinada demostra el bon estat de forma del moviment escolta a Catalunya. En els últims cinc anys, el nombre d’infants i joves en agrupacions d’escoltes ha crescut un 15% arreu del país i ara ja són més de 20.000.

La comissària general de l’associació, Núria Montanyà, està convençuda que gran part de l’èxit del moviment escolta es deu als valors que hi ha al darrere, que engresquen moltes famílies a apuntar-hi els fills. Montanyà ho ha explicat a RAC1.

En el fons, estem educant infants i joves perquè siguin més compromesos, més actius i conscients.

Segons Montanyà, l’organització de la Jamborinada ha estat tot un repte.

Fa més de dos anys que treballem en aquest projecte. Aquest cap de setmana, més de mil voluntaris faran possible que la trobada sigui un èxit.

L’objectiu de la Jamborinada és mostrar a la societat els valors del moviment escolta. Sota el lema “la força per moure el món”, milers d’escoltes d’entre 6 i 18 anys ompliran la capital de l’Urgell amb més de 2.500 tendes de campanya. Entre dissabte i diumenge, faran més de 250 activitats. La Jamborinada també inclou una fira d’entitats, on es faran tallers i activitats temàtiques.

 

Publicat al programa Via Lliure de RAC1 el 29/04/17.