L’Agrupament Escolta Berenguer el Gran i el Cau de la Floresta han participat aquest cap de setmana a la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies catalans més gran de la història, que s’ha celebrat a Tàrrega. Organitzada per Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG), amb seu a Valldoreix, i amb la col·laboració d’Escoltes Catalans i Acció Escolta de Catalunya, vol implicar els joves i infants escoltes per millorar el món a partir de la participació en la societat. La trobada ha reunit 12.000 escoltes en un cap de setmana amb més de 250 activitats sota el lema ‘La força per moure el món’. Pels organitzadors, la Jamborinada representa la culminació d’un gran projecte que pretén aprofundir en la participació des del mètode escolta i guia, que educa en valors infants i joves per fer-los protagonistes del seu creixement personal i mitjançant el qual aquests aprenen a participar de forma activa i compromesa per incidir conscientment al seu entorn.

La presència santcugatenca a la Jamborinada també té vessant musical. La cançó del videoclip de la trobada, ‘La força que mou el món’, ha anat a càrrec d’un grup local Mandragora.