Més de 13.000 joves procedents de Catalunya, Mallorca i País Valencià s’han donat cita a Tàrrega aquest cap de setmana per celebrar la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies més gran celebrada mai al territori català.

Des de ben aviat, els escoltes han anat arribant a la capital de l’Urgell per instal·lar-se al càmping municipal. Durant tot el matí, els joves han pogut gaudir d’una fira en què han participat prop de mig centenar d’entitats. Moltes d’aquestes associacions han estat també les encarregades de preparar les més de 250 activitats de les quals els nois i noies han pogut gaudir durant tota la tarda.

“La força per moure el món” ha estat el lema escollit per la celebració d’aquesta macrotrobada, i és que com s’ha demostrat, l’escoltisme és capaç de bellugar autèntiques marees de persones i entitats.

Durant tot el cap de setmana, els infants han pogut fer la seva i gaudir, a més de relacionar-se amb joves de tot arreu.

La Jamborinada ha estat organitzada per Minyons, Escoltes i Guies de Catalunya, amb la participació d’Escoltes Catalans i d’Acció Escolta de Catalunya. A més, ha comptat amb el suport de la Generalitat, Ajuntament de Tàrrega i les quatre diputacions.

Publicat a L’Urgell TV el 29/04/17.