El segon dia de la Jamborinada es desperta fresquet però amb molta energia. Els més menuts encara recorden la vetlla de la nit anterior on van conèixer el Martí i la Carlota, els personatges que respectivament han acompanyat Castors i Llúdrigues i Llops i Daines durant tot aquest curs mentre es renten la cara i fan marxar la son. Tot i que les vetlles dels més grans es van allargar fins ben entrada la nit, Ràngers i Noies Guia, Pioners i Caravel·les i Trucaires comencen la jornada amb energia: el dia promet!

A les 11 del matí tots els participants es reuniran a l’esplanada de l’Espai central per celebrar l’Acte central de la Jamborinada. Serà un esdeveniment històric: no només s’aglutinarà en un mateix indret el nombre més gran d’infants, joves i persones voluntàries de l’escoltisme català, sinó que serà llavors quan es resoldrà el misteri que ha portat més de 13.000 infants i joves a Tàrrega: podran les boles Nendo Dango que acabar amb el mal que corre per l’univers i que està acabant amb el temps per moure el món?

Un altre dels moments destacats de l’Acte central serà la lectura del manifest de la trobada, elaborat pels mateixos infants i joves durant els mesos previs a la Jamborinada per tal de demostrar que som la força per moure el món. L’esdeveniment finalitzarà amb l’actuació en directe de Mandràgora Reggae, autors de la cançó oficial de la trobada. Tot a punt!