Principals missatges del manifest de la Jamborinada, la trobada d’escoltisme i guiatge més multitudinària que s’ha fet mai a Catalunya.

Els missatges contra la corrupció, la discriminació i les desigualtats i a favor de la diversitat cultural i l’obertura de fronteres han estat els eixos del manifest de la Jamborinada, la trobada d’escoltes i guies que ha reunit més de 13.000 infants i joves a Tàrrega durant aquest cap de setmana. És l’esdeveniment d’aquestes característiques més multitudinari que s’ha organitzat mai a Catalunya amb participants que han arribat d’arreu del país i també de les Illes i el País Valencià.

La Jamborinada ha reivindicat els valors de l’escoltisme com a moviment eductiu i el paper dels infants i joves per transformar la societat i millorar-la. Per això la trobada s’ha fet amb el lema ‘la força per moure el món’. El manifest s’ha llegit durant l’acte central que s’ha fet aquest diumenge i que ha comptat amb la presència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa.

La Jamborinada ha organitzat 250 activitats repartides en vint espais de la ciutat i ha comptat amb un miler de voluntaris. Els participants s’han allotjat en unes 2.500 tendes instal·lades en una zona d’acampada de prop de 50.000 metres quadrats. La capital de l’Urgell s’ha convertit aquest cap de setmana en Ciutat Escolta i gairebé ha doblat la seva població.

 

Notícia publicada a La Mañana el 30/04/17.