Milers de joves van reivindicar ahir acabar amb la discriminació, les desigualtats socials i la corrupció i obrir les fronteres || Més de 13.000 assistents a la trobada més gran de Catalunya.

Més de 13.000 escoltes van reivindicar aquest diumenge a Tàrrega “acabar amb la discriminació, les desigualtats socials i la corrupció i obrir les fronteres”, així com “apostar per la sostenibilitat, la cultura, l’educació i la diversitat cultural” a fi d’“aconseguir una societat més justa”. Van ser algunes de les peticions que es van poder sentir en la lectura del manifest de la Jamborinada, la trobada més gran d’escoltes i guies celebrada a Catalunya.

Sota el lema “La força per moure el món”, l’objectiu era donar a conèixer l’esforç i la dedicació del moviment escolta per aconseguir deixar un món millor des de l’educació en valors. El manifest es va llegir durant l’acte central de la macrotrobada, que es va celebrar a l’esplanada del CAP de Tàrrega i que va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell; la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa; el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa M. Perelló.

Forcadell va elogiar el moviment escolta i va assegurar que “per a Catalunya és un orgull el que sou i el que representeu”. Bassa, després de detectar pancartes de protesta durant el seu parlament, va anunciar la posada en marxa d’un grup de treball amb persones vinculades a l’escoltisme i del Consell General de Joventut per elaborar la normativa que ha de regir aquest moviment. Perelló es va mostrar molt satisfeta del fet que Tàrrega es convertís en ciutat escolta i d’acollida d’aquest gran esdeveniment.

 

Notícia publicada al diari Segre el dia 01/05/17.