Tàrrega s’ha convertit en l’escenari de la Jamborinada, la trobada més gran d’escoltes i guides de Catalunya; i és que ha comptat, ni més ni menys, que amb la participació de més de 13.000 nens i joves.

Durant dos dies, els escoltes van estar fent activitats i van treballar en un manifest que es va presentar ahir diumenge al migdia davant les autoritats polítiques. El text es va elaborar a partir de les aportacions de tots els escoltes i guies d’arreu del territori, i van ser els mateixos nens i nenes els qui van llegir-lo.

La lectura va tenir lloc després de l’elaboració d’un gran mosaic amb els colors que els representaven: taronja, groc, blau, vermell i verd, i a continuació hi va haver l’animació dels personatges que han acompanyat els escoltes al llarg del curs: en Martí, la Carlota, en Kotake, la Mariona i en Nil, acompanyats de l’explorador espacial Jambo.

Va ser en aquesta part quan van posar en una màquina per aturar el mal de hi ha a l’univers i que s’alimenta d’accions positives que van introduir les llavors pel canvi a la màquina. Aquestes, s’anomenen boles Nendo Dango, són d’argila i llavors i s’utilitzaran per a reforestar els boscos afectats pel gran incendi del Bruc i Òdena el passat 2015.

Hem vingut a deixar el món millor del que l’hem trobat” és una de les frases  més utilitzades per parlar del moviment escolta. Ara bé, què significa formar part del moviment escoltista? Què és la Jamborinada? Totes les respostes les podràs trobar en el vídeo que tens a continuació:

Notícia publicada a Adolescents.cat.