Una olivera a la plaça Major rememorarà el gran èxit de la convocatòria, que aplegà 13.000 persones a la capital de l’Urgell · L’arbre fou lliurat com a obsequi d’agraïment per part del moviment escolta.

Una olivera a la plaça Major de Tàrrega homenatjarà el record de la Jamborinada celebrada a la capital de l’Urgell els passats dies 29 i 30 d’abril. L’esdeveniment suposà la trobada més multitudinària convocada fins al moment de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, aplegant la participació de 13.000 infants, joves i voluntaris. L’olivera, símbol de convivència, fou lliurada com a agraïment a la ciutat de Tàrrega per part del moviment escolta en el decurs de la Jamborinada. L’arbre, que s’ha plantat ara en una jardinera d’acer, s’ha situat definitivament a la plaça Major ornamentant aquest cèntric indret i rememorant a la vegada l’èxit de la Jamborinada a veïns i visitants.

La plantada de l’olivera ha tingut lloc aquesta setmana davant la Casa Consistorial com a acte previ a la reunió d’avaluació final de la Jamborinada. Hi ha assistit l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; la comissària general (presidenta) de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Núria Montanyà; representants de l’Agrupament Escolta de Tàrrega; regidors i treballadors municipals vinculats al desenvolupament de la Jamborinada; i caps de Mossos d’Esquadra, Policia Local, Bombers i Protecció Civil, que col·laboraren en els dispositius de seguretat de la trobada (vegeu fotografia).

Perelló ha destacat l’entusiasme amb què Tàrrega acollí la Jamborinada així com l’empremta que ha deixat a la ciutat. Per la seva part, Montanyà ha qualificat d’”intensos i emocionants” els dos dies de Jamborinada viscuts a la capital de l’Urgell i ha agraït “l’excel·lent predisposició de la ciutat perquè la trobada fos tot un èxit”. A més, ha afegit que “l’olivera simbolitza la força amb què el moviment escolta ha arrelat a Tàrrega”.